https://cy.ipc2u.com/articles/articles-and-reviews/how-to-create-a-raid-array-on-an-industrial-computer/
17:10 29.03.2024
. .
Ταυτοποίηση
Όνομα χρήστη:
Κωδικός χρήστη:


Ξεχάσατε τον κωδικό σας? Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
e-Mail::
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν υπάρχουν αντικείμενα στα αγαπημένα
Σημειωμένα Προϊόντα
Price on request
.
.
Καλάθι
Τιμή κατόπιν αιτήματος
Discount -
Σύνολο:

Πώς να δημιουργήσετε μια συστοιχία RAID σε έναν βιομηχανικό υπολογιστή


Καταρχήν, βεβαιωθείτε ότι ο επεξεργαστής του βιομηχανικού σας υπολογιστή υποστηρίζει την τεχνολογία RAID ή ότι η εξωτερική συσκευή διαχείρισης PCI/PCI-Express RAID είναι εγκατεστημένη. Για να δημιουργήσουμε τα απλούστερα επίπεδα RAID 1 και 0, χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο ίδιους HDD ή SSD δίσκους.

Η υποστήριξη της λειτουργίας RAID είναι ένα από τα ειδικά χαρακτηριστικά των βιομηχανικών υπολογιστών και διακομιστών, από τους οποίους απαιτείται αυξημένη αξιοπιστία. Χάρη στην υποστήριξη RAID μπορείτε να αυξήσετε την απόδοση του συστήματος ή να διασφαλίσετε τη διατήρηση των κρίσιμων πληροφοριών.

Η ρύθμιση της λειτουργίας RAID (redundant array of independent disks) πραγματοποιείται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο στους περισσότερους επεξεργαστές. Για παράδειγμα, ας εξετάσουμε τη ρύθμιση RAID για το μοντέλο του βιομηχανικού υπολογιστή iROBO-2000-40i5TRHN-G3.

1. Αφού ενεργοποιήσουμε τον υπολογιστή, κατά τη διάρκεια της φόρτωσης της οθόνης POST πατάμε το πλήκτρο «Del» για να μπούμε στις ρυθμίσεις του BIOS.


2. Βεβαιωνόμαστε ότι το BIOS ανιχνεύει όλους τους εγκατεστημένους σκληρούς δίσκους. Στην ενότητα «Advanced» μπαίνουμε στον υποκατάλογο «Drive Configuration».


3. Στον υποκατάλογο «Drive Configuration» ελέγχουμε ότι όλοι οι δίσκοι αναγνωρίζονται από το σύστημα. Στην περίπτωσή μας αυτοί είναι ένας SSD δίσκος Samsung 500Gb για το λειτουργικό σύστημα και δύο HDD δίσκοι Seagate 1000Gb βάσει των οποίων θα δημιουργήσουμε RAID.


4. Για την ενεργοποίηση του ενσωματωμένου διαχειριστή RAID είναι απαραίτητο να αλλάξει η λειτουργία SATA Mode από AHCI σε RAID. Στο τέλος των ρυθμίσεων πατάμε το F10, αποθηκεύουμε τις αλλαγές και βγαίνουμε από το BIOS.


5. Μετά την επανεκκίνηση το σύστημα θα ζητήσει να ρυθμιστεί ο διαχειριστής RAID. Για να γίνει αυτό πατάμε Ctrl + I και μπαίνουμε στις παραμέτρους RAID.


6. Στον νέο κατάλογο επιλέγουμε Create RAID Volume και δημιουργούμε ένα από τα διαθέσιμα επίπεδα RAID.


7. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε μόνο δύο δίσκους, μας είναι διαθέσιμα τα επίπεδα 0 και 1.

To RAID0 επιτρέπει να προστεθούν ο όγκος και η ροή και των δύο δίσκων για την αύξηση της ταχύτητας ανάγνωσης / εγγραφής κατά 2 φορές, η λειτουργία "stripe".
To RAID1 επιτρέπει να ρυθμιστεί η λειτουργία του καθρέφτη «mirror», στην οποία όλες οι πληροφορίες θα καταγράφονται και στον δεύτερο δίσκο για την μέγιστη αξιοπιστία.


Κατά την χρησιμοποίηση των πιο εξελιγμένων διαχειριστών RAID με μεγαλύτερο αριθμό μονάδων δίσκων είναι δυνατή η δημιουργία των σύνθετων επιπέδων RAID, όπως 5, 10, 50, 60 κ.λπ. Στην περίπτωσή μας, δίνοντας ένα όνομα στην συστοιχία Raid1, στο επόμενο βήμα μπορούμε να επιλέξουμε τον τύπο του.


8. Δημιουργούμε μια συστοιχία RAID 1 (Mirror) για την παροχή του "πλεονασμού" και την διαφύλαξη των κρίσιμων πληροφοριών.


9. Μετά την επιλογή του «Create Volume», το σύστημα θα μας ζητήσει να επιλέξουμε τους δίσκους που θα χρησιμοποιηθούν στη συστοιχία RAID. Με το πλήκτρο "κενό διαστήματος" τσεκάρουμε και τους δυο HDD Seagate.


10. Κατά την δημιουργία μιας συστοιχίας RAID όλα τα δεδομένα στις επιλεγμένες μονάδες δίσκων θα καταστραφούν. Θα πρέπει να δοθεί η επιβεβαίωσή σας πιέζοντας το πλήκτρο "Y" και πατώντας "Enter".


11. Μετά την έξοδο από τις ρυθμίσεις του διαχειριστή RAID και την επανεκκίνηση, θα δούμε ότι το RAID1 έχει δημιουργηθεί και χρησιμοποιεί και τους δύο δίσκους Seagate 1000Gb.


12. Αφού εκτελεστούν οι παραπάνω ενέργειες, η συστοιχία RAID που έχει δημιουργηθεί ορίζεται ως μια λογική μονάδα δίσκου στο BIOS και στο λειτουργικό σύστημα. Ο στόχος επετεύχθη - RAID1 έχει δημιουργηθεί!


Οι περαιτέρω εργασίες διεξάγονται με τον ίδιο τρόπο όπως συμβαίνει με τους συμβατικούς δίσκους όσον αφορά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος και των οδηγών των συσκευών. Οι απλοί χειρισμοί με τις παραπάνω ρυθμίσεις θα επιτρέπουν την αποδοτικότερη χρήση της λειτουργικότητας των βιομηχανικών υπολογιστών, αυξάνοντας την αξιοπιστία της αποθήκευσης σημαντικών πληροφοριών ή αξιοποιώντας την αυξημένη ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής για τις εργασίες που απαιτούν την μεγαλύτερη κατανάλωση πόρων.


Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις των βιομηχανικών υπολογιστών, οι ειδικοί μας θα χαρούν να σας παράσχουν εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου +7 (495) 232-02-07 ή μέσω email: gr.sales@ipc2u.com

https://cy.ipc2u.com/articles/articles-and-reviews/how-to-create-a-raid-array-on-an-industrial-computer/
17:10 29.03.2024