https://cy.ipc2u.com/articles/articles-and-reviews/exypni-lysi-elenchou-ton-molynseon-apo-tin-advantech/
09:24 19.04.2024
. .
Ταυτοποίηση
Όνομα χρήστη:
Κωδικός χρήστη:


Ξεχάσατε τον κωδικό σας? Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
e-Mail::
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν υπάρχουν αντικείμενα στα αγαπημένα
Σημειωμένα Προϊόντα
Price on request
.
.
Καλάθι
Τιμή κατόπιν αιτήματος
Discount -
Σύνολο:

Έξυπνη λύση ελέγχου των μολύνσεων από την Advantech


Σήμερα, το ζήτημα της μέτρησης και παρακολούθησης της θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος είναι ιδιαίτερα έντονο. Οι συμβατικές μέθοδοι μέτρησης της θερμοκρασίας σε δημόσιους χώρους δεν είναι πάντοτε ασφαλείς και συχνά επιδεινώνουν το πρόβλημα συγκέντρωσης πολλών ατόμων στα σημεία ελέγχου, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πιθανής εξάπλωσης των ασθενειών.

Η εταιρεία Advantech, παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη των βιομηχανικών υπολογιστών και συστημάτων αυτοματισμού, κυκλοφόρησε τη σύνθετη λύση της για τη μέτρηση της θερμοκρασίας σε δημόσιους χώρους, η οποία βασίζεται σε κάμερα δικτύου με θερμική απεικόνιση, η οποία επιτρέπει γρήγορη και αποτελεσματική μέτρηση θερμοκρασίας της σταθερής ροής ατόμων χωρίς την άμεση συμμετοχή τους.

Η αρχή της λειτουργίας είναι αρκετά απλή: οποιαδήποτε πυγή θερμοκρασίας πάνω από το απόλυτο μηδέν εκπέμπει συνεχώς μια συγκεκριμένη ποσότητα θερμικής ακτινοβολίας. Μια θερμογραφική κάμερα μετατρέπει την ακτινοβολία IR σε γκρι τιμή και υπολογίζει τις θερμικές πληροφορίες χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο μέτρησης σύμφωνα με την αναλογία της γκρι τιμής και την τρέχουσα θερμοκρασία του αντικειμένου.


Διαδικασία σάρωσης

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί τους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και μπορεί να εντοπίσει άμεσα τους επισκέπτες των οποίων η θερμοκρασία διαφέρει από τα κανονικά επίπεδα. Στο επόμενο βήμα, η θερμοκρασία ελέγχεται ξανά με ένα επαγγελματικό θερμόμετρο, εξασφαλίζοντας έτσι την ακρίβεια των μετρήσεων.


Σύνθετη αρχιτεκτονική

Οι ενσωματωμένοι υπολογιστές των σειρών USM και UBX είναι υπεύθυνοι για το υπολογιστικό μέρος του συστήματος παρακολούθησης. Το μοντέλο UBX-310D-L0B0E βασίζεται στον ενεργειακά αποδοτικό επεξεργαστή Intel Celeron J1900 με συχνότητα 2,0 GHz και χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα για την προβολή των αναλυμένων πληροφοριών από τις 4 κάμερες σε μία μόνο οθόνη. Για την περαιτέρω εργασία με το σύστημα πρόληψης των μολύνσεων CSM και πιο λεπτομερή παρακολούθηση, ο κατασκευαστής συνιστά το μοντέλο USM-210G-UST00, καθώς αυτός ο υπολογιστής υποστηρίζει ταυτόχρονα έως και 4 ανεξάρτητες οθόνες. Επίσης, αυτό το μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της θερμικής απεικόνισης και την αποστολή των πληροφοριών στο διακομιστή της βάσης δεδομένων. Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου απαιτεί υψηλή απόδοση για να χειριστεί τη μεγάλη ροή ατόμων προς έλεγχο, και η λύση βρίσκεται στον ενσωματωμένο υπολογιστή USM-260F-BFL00, ο οποίος υποστηρίζει τους επεξεργαστές υψηλής απόδοσης Core-i7 6/7 γενιάς με TDP 35W.


Σε αυτήν τη λύση, η Advantech χρησιμοποιεί τις εξειδικευμένες κάμερες UCAM-220TT-U01 (μια κάμερα θόλου PTZ) και UCAM-220TB-U01 (μια κατευθυνόμενη σφαιρική κάμερα). Το εύρος της θερμοκρασίας για τη μέτρηση κυμαίνεται από +30 έως + 45° C. Λόγω της υψηλής ακρίβειας των μετρήσεων και του περιθωρίου σφάλματος 0,5 βαθμούς (0,3 με Black Body), αυτό το συγκρότημα μπορεί γρήγορα και σχεδόν με ακρίβεια να αναγνωρίσει τους επισκέπτες με υψηλές θερμοκρασίες του σώματος.

Θερμογραφικές κάμερες


Ας δώσουμε επίσης την ιδιαίτερη προσοχή στη συσκευή "Black Body" από τον παγκοσμίου φήμης κατασκευαστή, την εταιρεία Hikvision. Αυτό το Black Body χρησιμοποιείται ως προαιρετική λύση και έχει σχεδιαστεί για τη βαθμονόμηση των θερμικών απεικονιστών για πιο ακριβή μέτρηση της θερμοκρασίας. Όταν χρησιμοποιείτε το "Black Body", το σφάλμα της μέτρησης είναι μόλις 0,3° C, γεγονός που με τη σειρά του βελτιώνει σημαντικά την απόδοση ολόκληρου του συστήματος.


Ενίσχυση των δυνατοτήτων με το CMS στο πλαίσιο του επίκαιρου θέματος της πανδημίας κοραναϊού

Το τελευταίο βασικό στοιχείο του συστήματος είναι η υποστήριξη της συνεργασίας του με το λογισμικό CMS, το οποίο προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για συλλογή των δεδομένων και ανάλυση για την βαθύτερη κατανόηση της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης. Ένα σύστημα με το CMS είναι ικανό όχι μόνο να διατηρεί το ιστορικό όλων των επισκεπτών με υψηλή θερμοκρασία σώματος, αλλά και να τα αναλύει ανά τοποθεσία και τύπο, καθώς και να παρέχει πληροφορίες από τις κάμερες χρησιμοποιώντας την αναζήτηση των συμβάντων και να στέλνει τις αναφορές σε κέντρο πρόληψης των μολύνσεων.


Συνοψίζοντας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της πανδημίας κορανοϊού, το σύστημα παρακολούθησης της θερμοκρασίας του σώματος της Advantech στοχεύει στην επίλυση του πιο σημαντικού έργου της σύγχρονης κοινωνίας - διασφάλιση της ασφάλειας του πληθυσμού οπουδήποτε στον κόσμο και προληπτικός εντοπισμός των πιθανών εστιών διάφορων ασθενειών.


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας τηλεφωνικά: +357 (25) 030322 ή μέσω e-mail: sales@ipc2u.com

https://cy.ipc2u.com/articles/articles-and-reviews/exypni-lysi-elenchou-ton-molynseon-apo-tin-advantech/
09:24 19.04.2024